FinTec houten Saunakachel TROLL (systeem)

 1.359,-

incl. BTW

F3.6.00001.0

Levertijd 2-3 weken

Kunnen we helpen?
Hout sauna
Houtkachel rookgasafvoer verticaal
Houtkachel rookgasafvoer achterwand
 • Diepte incl. dakoverstek (cm) Diepte incl. dakoverstek (cm) 37.8
 • Breedte inclusief overstek (cm) Breedte inclusief overstek (cm) 45.5
 • Totale hoogte (cm) Totale hoogte (cm) 90
 • Saunakachel type Saunakachel type Holz
FinTec houten Saunakachel TROLL (systeem)
De FinTec TROLL houtgestookte saunakachel is een en al high-tech. De TROLL houtsaunakachel is...meer

De FinTec TROLL houtgestookte saunakachel is een en al high-tech. De TROLL houtsaunakachel is speciaal ontwikkeld voor kleine sauna's en voor barrelsauna's.

Op familie kan altijd gerekend worden. Net als de nieuwste generatie FinTec houten kachels - de FinTec Troll. Deze saunakachel combineert de beste idealen van de FinTec saunakachel familie. Het perfecte verwarmingsvermogen en de hoge kwaliteit van de grote FinTec SKULT in combinatie met de geringe afmetingen en minimale veiligheidsafstanden - geven uitdrukking aan de technische vooruitgang.

Efficiëntie en zuinigheid als grondregel

 • Nieuwste technologie en warmte comfort in een modern design
 • Laag houtverbruik dankzij het hoge rendement van de kachels
 • Maximaal mogelijke, TÜV-geteste bedrijfszekerheid en een lange gebruiksduur
 • FinTec gebruikt vanzelfsprekend hoogwaardige, duurzame materialen en componenten om een maximale kwaliteitsstandaard en hoge betrouwbaarheid te garanderen.
 • Innovaties zoals de unieke FinTec Efficient Technology voor een bijzonder snelle opwarming van de sauna of de keramische bekleding van de verbrandingskamer zorgen voor een uitstekende verwarmingservaring.
 • Extra grote glasplaat van brandwerend ROBAX® glaskeramiek
 • Comfortabele bediening van de kachel in saunastand
 • Kleine voetafdruk ideaal voor barrelsauna's
 • Slechts zeer kleine veiligheidsafstanden nodig
 • Goedgekeurd voor meervoudig gebruik van de schoorsteen

Ook verkrijgbaar als set:

 

 • FinTec houtkachel TROLL met schoorsteensysteem en verticale rookgasafvoer (bijzonder geschikt voor barrelsauna's) of FinTec houtkachel TROLL met schoorsteensysteem en rookgasafvoer aan de achterwand (bijzonder geschikt voor tuinsauna's)
  • Goedgekeurde en geteste schoorsteenpijpen. Lengte van de schoorsteen: ca. 200 cm.
  • FinTec plafond doorvoer (DIBt bouw autoriteit goedgekeurd).
  • Geavanceerde montage.
  • Incl. duurzame en gemakkelijk te installeren dakafdichting die gemakkelijk aan de dakronding kan worden aangepast.
  • Houten wanddoorvoer getest en goedgekeurd door het Duitse Instituut voor bouwtechniek.
  • De doorvoer door het dak kan worden aangepast met een cuttermes of isolatiemes
  • Schoorsteensysteem "Made in Germany"

Technische details:

 • Warmteafgifte: 7,8 kW
 • Gewicht: 45 kg
 • Grootte van de sauna: 6,5 - 12 m³
 • Hoogte van de kachel: 90,0 cm
 • Breedte van de kachel: 45,5 cm
 • Diepte van het verwarmingstoestel: 37,8 cm
 • Volume steen: 20,0 kg
 • Log lengte: 22,5 cm
 • 1e BImSchV: 1e + 2e trap
 • Meervoudig gebruik: ja
 • Incl. ca. 20 kg saunastenen

In vergelijking met de concurrentie heeft de FinTec TROLL saunakachel een enorm hoog rendement. Dit zorgt voor:

 • Snellere opwarming van de saunaruimte
 • Kostenbesparing door laag houtverbruik
 • Minder asophoping
 • Bijzonder milieuvriendelijke verbranding met lage CO-uitstoot en weinig uitstoot van fijn stof
 • Groot zichtpaneel van hittebestendig glaskeramiek van de firma Schott

De TROLL saunakachel heeft een hoog verwarmingsvermogen van 7,8 kW (verbrandingsvermogen 9,94 kW).

Holzofen Troll

 1. Unieke feel-good sfeer dankzij extra grote ruit in vergelijking met de concurrentie. Hoge mate van veiligheid dankzij brandwerend glaskeramiek van Schott.
 2. Verhoogd comfort dankzij warmte-reflecterend Energy Plus glaskeramiek. Een deel (30 %) van de warmtestraling wordt teruggekaatst in de verbrandingskamer. Dit voorkomt effectief een te hoge temperatuur direct voor de kachel. Dit draagt bij tot een aanzienlijke verhoging van de feel-good factor, vooral in kleine sauna's.
 3. Extra lange gebruiksduur van de kachel dankzij de met vermiculiet beklede verbrandingskamer. Dit voorkomt permanent dat de verbrandingskamer doorbrandt. 
 4. Hogere veiligheidsstandaard in vergelijking met de concurrentie dankzij het stevig vergrendelende sluitsysteem. De handgreep met luchtstroom zorgt voor een lagere oppervlaktetemperatuur en vermindert zo het risico op brandwonden.
 5. De saunakachel mag direct op brandbaar materiaal, zoals hout, worden geplaatst. Dit bespaart extra kosten en zorgt voor een betere uitstraling.
 6. Ongecompliceerde en eenvoudige eerste inbedrijfstelling, aangezien er geen tijdrovend bakken van de kachelvernis in de open lucht nodig is.
 7. Snelle opwarming van de saunaruimte dankzij het unieke verbrandingssysteem. Koude lucht wordt rechtstreeks door de verbrandingskamer geleid en stroomt verwarmd terug in de saunaruimte.
 8. Ruimtebesparend door uiterst geringe veiligheidsafstanden tot brandbare materialen zoals hout. Dit bespaart lelijke en dure hittebeschermingsplaten.
 9. Lage rookgastemperaturen maken het gebruik van T400 schoorsteensystemen mogelijk.

FinTec staat voor premium

Een saunakachel van FinTec kenmerkt zich door het feit dat deze tot in detail doordacht is door FinTec ingenieurs. Het resultaat zijn oplossingen die op het eerste gezicht niet voor de hand liggen, maar die bij gebruik doorslaggevend zijn voor de tevredenheid van de klant.

Het kost veel meer moeite om een houtsaunakachel te vervaardigen van hittebestendig staal, het duurzaamste materiaal in de verwarmingstechniek. Een nagenoeg spannings- en torsievrije vuurhaardconstructie, die niet alleen bestand is tegen hoge thermische belastingen, maar ook een oplossing biedt die tientallen jaren bedrijfszekerheid garandeert. Problemen van schaalverkleining zoals bij eenvoudig plaatstaal en dus een beperking van de levensduur zijn bij deze hoogwaardige saunakachel van toepassing.

Naast hoogwaardig roestvrij staal voor de stenenkooi, gebruiken wij hittebestendig staal met een materiaaldikte van 6,0 mm voor een bijzonder lange gebruiksduur. Verbrandingskwaliteit: FinTec Sauna- und Wellnesstechniek GmbH geldt als een pionier van emissiearme houtverbranding in saunakachels. In combinatie met de automatische opening is een foutieve werking uitgesloten en wordt een ongeëvenaarde verbrandingskwaliteit bereikt met een maximaal gebruiksgemak.  

Hoge kwaliteit - voor veel plezier aan het product

FinTec staat voor duurzaamheid en topkwaliteit. De hoogste prioriteit voor al onze producten is dat u als klant, tevreden bent en nog vele jaren plezier beleeft aan uw betegelde kachel of haard. Onze producten zijn voorzien van de beste materialen die op de markt verkrijgbaar zijn en worden voor 100% in Duitsland geproduceerd. Vanaf het begin worden ze ontworpen en gebouwd door goed opgeleide medewerkers die plezier beleven aan FinTec producten. Wat gezien wordt als ons hoogtepunt voor het leveren van goede kwaliteit.

Traditie en vakmanschap hebben evenveel met thuis te maken als een kachel met uw eigen sauna. Een FinTec kachel wordt in Duitsland geproduceerd door goed opgeleide en ervaren vakmensen. Hetzelfde geldt voor onze materiaalkeuze. De bewezen duurzaamheid en betrouwbaarheid van onze FinTec saunakachels wordt grotendeels bepaald door de hoogste kwaliteit van de gebruikte materialen.

FinTec houtgestookte saunakachels zijn geschikt voor zowel particulier als commercieel gebruik. Bij de ontwikkeling en productie van de kachels leggen wij bijzondere nadruk op kwaliteit en functionaliteit.

Saunakachels op hout en de wettelijke voorschriften - BImSchV

Met FinTec saunakachels hoeft u zich geen zorgen te maken over fijnstof en CO-uitstoot.
Het resultaat van de 1e BIMSchV- alles is goed! Houtgestookte saunakachels van FinTec voldoen aan alle eisen van de gewijzigde BImSchV zonder filters en fratsen.

Goed om te weten
1. Hoe plan ik de aankoop van mijn buitensauna? 1. Welke tuinsauna kopen?
Om de meest geschikte tuinsauna voor uw behoeften te plannen, moet u rekening houden met het volgende: de grootte van uw tuin en de stijl van uw tuin. Sommige modellen, zoals de barrelsauna, zijn perfect geschikt voor een middelgrote tot grote tuin. U kunt ook kiezen tussen verschillende esthetieken, modern, atypisch of traditioneel. Tot slot moet u zich afvragen: wat is het doel van mijn sauna? Wil je ontspannen en genieten of wil je gezond zijn? > Meer info
2. Moet ik mijn sauna isoleren? 2. Isolatie
In het algemeen is het aan te bevelen uw sauna te isoleren. Isolatie heeft vele voordelen. Het voorkomt warmteverlies en vochtoverdracht, wat schimmelvorming helpt voorkomen. Isolatie wordt vooral aanbevolen voor buitensauna's, waar het warmteverlies de facto groter is. > Meer info
3. Welke sauna is optimaal voor mijn huis/tuin? 3. Welke sauna is optimaal?
Afhankelijk van of u een kleine, middelgrote of grote tuin hebt, zijn verschillende saunatypes geschikt. Kleine saunahuisjes of saunatonnen zijn ideaal voor een kleine tuin, een saunaton is geschikt voor een middelgrote tuin en een saunahuis voor een grote tuin. Afhankelijk van de ruimte die u in uw huis hebt, kunnen op maat gemaakte sauna's perfect worden geïntegreerd. > Meer info
4. Welke verwarming voor mijn sauna? 4. Verwarming voor de sauna
De overgrote meerderheid van de sauna's die op de markt worden verkocht, hebben elektrische verwarming. Bij een groot aantal ovens kunt u het vermogen vaak afzonderlijk kiezen. Elektrische verwarming vereist een elektriciteitsleiding die alleen door een elektricien mag worden geïnstalleerd. Als u uw sauna met hout wilt verwarmen, moet u deze door de schoorsteenveger laten goedkeuren als "speciale haard", ongeacht of deze binnen of buiten is. > Meer info
5. Hoe wordt de levering gedaan? Zal de truck in mijn straat passen? 5. Leveringsproces
Nadat uw sauna klaar is, zal onze expediteur contact met u opnemen om een leveringsdatum af te spreken. Afhankelijk van de ordersituatie, heeft onze expediteur ongeveer 2 tot 3 weken nodig voor de planning Uw sauna wordt op het door u aangegeven afleveradres afgeleverd met een 40t vrachtwagen, gratis stoeprand. De toegangsweg bij uw huis moet minstens 6,5 meter breed zijn, geen speelstraat, doodlopende weg of onverharde weg. > Meer info
6. Kit of massief houten sauna? 6. Kit of massief hout?
Kit-sauna's zijn eenvoudig te monteren, en de verscheidenheid aan modellen is een echt voordeel voor u. Ze zijn geschikt voor kleine oppervlakken, kunnen gemakkelijk worden gedemonteerd en vervoerd, en bieden een goede basis voor isolatie, die kan worden aangevuld met glaswol. De massief houten sauna (logs) vereist geen ander materiaal dan hout, dat een natuurlijke isolatie biedt. De massief houten sauna is een uitstekende langetermijninvestering en is geschikt voor binnen- en buitengebruik. > Meer info
7. Heeft mijn sauna een fundering nodig? 7. Fundering voor mijn sauna?
Elke tuinsauna heeft een fundering nodig waarop hij stevig kan staan. Soms is een eenvoudige strokenfundering voldoende, of u kunt de grond uitgraven voor de te leggen fundering en met beton een vlakke ondergrond creëren. Hierop worden dan in elkaar grijpende stenen gelegd als basis. Dan kunt u beginnen met de bouw van de sauna. Binnensauna's daarentegen voelen zich thuis op uw chape of tegelvloer en zijn gewoon goed geïsoleerd en verankerd aan de wanden. > Meer info
8. Ik zou mijn sauna willen verven - is dat mogelijk? 8. De sauna verven?
Ja, als je weet waar je op moet letten. In het algemeen hebt u twee mogelijkheden om te schilderen: als u een dekkend effect wilt bereiken, gebruikt u - dekkende verf. Als u de houtnerf wilt behouden, - zijn beitsen meer geschikt. Gebruik binnenshuis geen gewone beits, want dat kan in het ergste geval schadelijke dampen veroorzaken. > Meer info
9. Wat moet ik doen om mijn tuinsauna tegen weer en wind te beschermen? 9. Bescherming tegen weer en wind
Met tussenpozen van 1 à 2 jaar moet u een nieuwe laag ademende beits of een geschikte verf aanbrengen om het hout te beschermen tegen invloeden van buitenaf. U kunt de sauna ook aan de binnenkant onbehandeld laten of speciale natuurlijke houtverduurzamingsmiddelen gebruiken, zoals houtwas, dat waterafstotend is. Verven met waterblokker is ook mogelijk. Binnensauna's moeten ook worden onderhouden, maar hier is het voldoende om de binnenkant regelmatig af te dichten met harsen of oliën. > Meer info
10. Kan ik alsjeblieft een vaste leveringsdatum krijgen? 10. Vaste leveringsdatum?
Helaas kunnen wij geen vaste leveringsdatum geven, aangezien onze producten worden verzonden door transportbedrijven die hun routes onafhankelijk plannen, afhankelijk van de bestellingen. Deze routeplanning, die tot drie weken in beslag kan nemen, begint op de dag dat uw product bij de verzender aankomt. Houd er rekening mee dat een groot deel van onze producten pas na uw bestelling wordt vervaardigd. U vindt de maximale leveringstermijn op de pagina van elk product in onze online shop > Meer info

Beoordelingen

Klantbeoordelingen
Vergelijkbare producten

Selecteer uw land en taal:

We hebben gemerkt dat u uit een ander land komt. Wilt u van shop veranderen? Wij zijn blij om u in vele landen Tuinhuis producten te kunnen aanbieden. Beschikbaarheid, prijs en verzendingsopties zijn verschillend.

Opmerking

Deze categorie is niet beschikbaar in dit land.

Dit artikel is niet verkrijgbaar in dit land.

Wanneer u de pagina verlaat, worden het winkelmandje en het notitieblok gewist

Wanneer u de pagina verlaat, wordt het veld met notities gewist.

Wil je nog steeds doorgaan?