Carports voor campers

Geen resultaten gevonden voor de filter!

Carport voor campers

De vakantie is voorbij, de camper moet droog en beschut staan tot de volgende reis. Een carport voor campers is ideaal. Zo'n carport is hoger en breder dan een normale overkapping voor gewone auto's of bestelwagens. Bij TuinHuis bv bieden we u een ruime keuze aan verschillende carports voor campers.

Er zijn zowel houten carports als modellen met een metalen constructie verkrijgbaar. Bij ons vindt u de juiste carport voor uw camper, bestelwagen of caravan!

Carport - bescherming en onderdak voor de camper

Regen, wind, uv-stralen, hagel en sneeuw: al deze invloeden eisen op lange termijn hun tol op de camper. Een carport of een even grote garage is geschikt om de camper te beschermen. In tegenstelling tot een garage is een carport grotendeels open en kan niet worden afgesloten. De carport kan vrijstaand zijn of aan het huis gemonteerd worden. Ook een verbinding met een gereedschapsschuur is mogelijk.

Voor- en nadelen van carports voor campers

De carport beschermt de camper tegen weersinvloeden, pollen en vogelpoep, maar niet tegen de zon en de kou. Hier is de garage duidelijk in het voordeel. Ontdek of een campercarport geschikt is voor uw behoeften.

VoordelenNadelen
 • Flexibiliteit: een carport is eenvoudiger te installeren dan een garage.
 • Kosten: een carport is goedkoper dan een garage en kan als bouwpakket zelf worden gebouwd.
 • Ventilatie: goede ventilatie, geen risico op roest of schimmel.
 • Optiek: de carport voor de camper ziet er filigraan uit en kan ook worden beplant met groen.
 • Bescherming: geen bescherming tegen diefstal en vandalisme, geen bescherming tegen marters.
 • Weer: minder bescherming tegen vorst in de winter en regen van opzij.
 • Gebruiksduur: verzorging en onderhoud zijn noodzakelijk. Carports van aluminium zijn duurzamer dan die van hout.
 • Windbelasting: Om het voertuig optimaal te beschermen, moet u de windbelastingszone van uw regio kennen.

Diverse materialen en ontwerpen

De meeste carports voor campers zijn gemaakt van hout of aluminium. Dakbedekkingen zijn verkrijgbaar in zowel aluminium als polycarbonaat. U kunt bovendien kiezen tussen ondoorzichtige en lichtdoorlatende daken. De vorm van het dak varieert eveneens. Er zijn platte daken en gebogen daken verkrijgbaar. Afhankelijk van de locatie van de carport kan het dak worden uitgerust met zonnepanelen.

In de regel zijn carports voor stacaravans enkelvoudige carports. Als alternatief is het mogelijk om een dubbele carport te bouwen. Deze beschermt tegelijkertijd uw normale voertuig. Als u kiest voor een carport met tuinhok kunt u uw fietsen of tuingereedschap erin opbergen.

Carports met verschillende inrijhoogtes

In de online shop zijn bovendien carports voor verschillende camperafmetingen beschikbaar.

 • Voor kleine bestelwagens en campers is een hoogte van 2,20 m meestal voldoende.
 • Stationwagens met hoog dak, gesloten bestelwagens en bestelwagens kunnen worden ondergebracht in een carport met een vrije hoogte tot 3 m.
 • Omdat campers meer dan 3 m hoog zijn, moet de carport eveneens zo hoog zijn.

Bereken de breedte van uw camper of caravan wanneer u de carport plant en houd rekening met het vloeroppervlak dat ervoor nodig is. Zeer hoge en brede carports vereisen een overeenkomstig groot vloeroppervlak van ongeveer 30 tot 40 m².

Vrijdragende carports voor kleine campers

Een vrijdragende carport is een elegante oplossing voor compacte campers, kampeerbussen en bestelwagens. Met slechts twee of drie inspringende palen is hij veel eenvoudiger op te bouwen dan met palen aan beide zijden. Dit maakt het inrijden en manoeuvreren gemakkelijker.

Kit voor camper carport

In de online shop van TuinHuis bv vindt u complete bouwpakketten voor uw carport. Optioneel kunt u extra accessoires toevoegen, zoals zijpanelen of zonnepanelen. Voor nog meer individualiteit kunt u bij TuinHuis bv ook carports op maat krijgen. Hier kunt u uw houten carport voor campers configureren volgens uw behoeften.

Bouw uw eigen carport voor de camper

Voordat u de carport in elkaar zet, moet u een fundering maken. Die garandeert een stevige ondergrond voor de parkeerplaats. Nadat de fundering en de bodem zijn voltooid, is het tijd voor de eigenlijke montage. De levering van onze carports omvat gedetailleerde montage-instructies en het juiste bevestigingsmateriaal voor de betreffende constructie. Zo kunt u de carport zelf monteren.

Voor de montage moet u over een zekere technische basiskennis en handvaardigheden beschikken. Hebt u hulp nodig hebt bij de montage, maak dan graag gebruik maken van de TuinHuis bv montageservice - ons team adviseert u graag over de beste oplossing.

Een carport voor campers beschermt de camper betrouwbaar tegen weersinvloeden en draagt zo bij aan het behoud van de waarde van het voertuig. Bij TuinHuis bv hebt u de keuze uit verschillende carports - inclusief modellen voor grote campers. Bestel nu uw carport voor uw camper met gratis verzending!

Selecteer uw land en taal:

We hebben gemerkt dat u uit een ander land komt. Wilt u van shop veranderen? Wij zijn blij om u in vele landen Tuinhuis producten te kunnen aanbieden. Beschikbaarheid, prijs en verzendingsopties zijn verschillend.

Opmerking

Deze categorie is niet beschikbaar in dit land.

Dit artikel is niet verkrijgbaar in dit land.

Wanneer u de pagina verlaat, worden het winkelmandje en het notitieblok gewist

Wanneer u de pagina verlaat, wordt het veld met notities gewist.

Wil je nog steeds doorgaan?