EPDM Dakfolie voor Tuinhuizen

Koop EPDM dakbedekkingsfolie online

Wij bieden hier een breed scala van verschillende foliesets in verschillende maten. De platen worden aangebracht op carports, gereedschapschuren of tuinhuisjes met een plat dak of een lessenaarsdak. Alle EPDM-dakbedekkingsets bevatten de reeds op maat gesneden EPDM-folie, alsmede de benodigde lijm voor het dakoppervlak en de dakgootstukken.

Waar staat EPDM voor?

EPDM dakbedekking, wat staat voor ethyleen propyleen diene (monomeer) rubber, is bijzonder geschikt voor het bedekken van platte daken en schuurdaken en zorgt ervoor dat uw tuinhuisje of carport beschermd is tegen regen, sneeuw en hagel.

Wat zijn de voordelen van EPDM dakbedekkingsfoliën?

De EPDM-dakfolie wordt gekenmerkt door een hoge scheurweerstand en is bijzonder ondoordringbaar voor water. Als u het dak van uw tuinhuisje voor lange tijd tegen schadelijke weersinvloeden wilt beschermen, moet u het met EPDM-folie bedekken. Want de dakfolies van rubber-elastisch materiaal die tientallen jaren meegaan (volgens het Zuidduitse Kunststoffencentrum (SKZ) 50 jaar), zijn bijzonder elastisch en ozonbestendig. Het is geen wonder dat zij sinds hun eerste toepassing in het begin van de jaren zestig steeds meer de klassieke dakbedekking van teerpapier hebben vervangen.

Een overzicht van de voordelen van EPDM dakbedekkingsfolie:

  • ozonbestendig
  • UV-bestendig
  • wortelbestendig
  • Zeer elastisch: tot 500 % rekbaar
  • Temperatuurstabiliteit van -45 °C tot 130 °C
  • Past zich aan de vorm van het dak aan
  • Absorbeert zware regen goed: laag geluidsniveau
  • laag gewicht
  • Lange levensduur zonder extra bescherming
  • Ook geschikt als onderlaag voor groendaken


Welke maten worden aangeboden voor EPDM dakfoliën en hoe meet ik de juiste maat voor mij?

Wij bieden de EPDM dakfolie aan in sets met verschillende dekzeilafmetingen, van een folieafmeting van 3,05m x 2,50m tot een dekzeilafmeting van 7,62m x 9,50m. Bovendien bevatten de sets ook de vereiste lijm (oppervlaktelijm op waterbasis en diafragmalijm op solventbasis) voor de montage van de folie op het dak van het tuinhuis. Het feit dat de EPDM-folie uit één gesneden stuk bestaat, garandeert een betrouwbare afdichting en er zijn geen gelijmde zones die eventueel vloeistoffen zouden kunnen doorlaten.
Met deze formule kunt u berekenen welk foliemaat u nodig heeft voor het dak van uw tuinhuisje of carport:

Muur- of paalafmeting
+ maat van dakoverstek x 2
+ 15-20 cm boeiboordhoogte x 2
= gewenste plaatafmeting

Kan ik de EPDM dakplaten ook groen maken?

Ja! Het vergroende platte dak is een bijzondere blikvanger. Met het plaatsen van de EPDM dakplaten heeft u hiervoor al de basis gelegd, want de EPDM platen vormen de ideale basis voor een groendak. Dankzij de wortelweerstand hoeft u niet nog een wortelbeschermingsfolie te leggen. Voor de professionele toepassing van het groendak is ook een plaat EPDM-folie geschikt, waarop geovlies wordt gelegd, dat op zijn beurt weer wordt afgedekt met een EPDM-folie van 1 mm.

Selecteer uw land en taal:

We hebben gemerkt dat u uit een ander land komt. Wilt u van shop veranderen? Wij zijn blij om u in vele landen Tuinhuis producten te kunnen aanbieden. Beschikbaarheid, prijs en verzendingsopties zijn verschillend.

Opmerking

Deze categorie is niet beschikbaar in dit land.

Dit artikel is niet verkrijgbaar in dit land.

Wanneer u de pagina verlaat, worden het winkelmandje en het notitieblok gewist

Wanneer u de pagina verlaat, wordt het veld met notities gewist.

Wil je nog steeds doorgaan?