Infraroodcabines

øBeoordeling van de klant 5 / 5 (1)

Waarom een Infraroodcabine kopen?

Als u af en toe een infraroodcabine gebruikt, heeft dit een gunstig effect op uw gezondheid. De voordelen zijn vergelijkbaar met die van een Sauna. Daarnaast hebben infraroodcabine ook een therapeutisch voordeel voor sommige ziekten. Omdat onze goedkope infraroodcabine vanaf 1 m² beschikbaar zijn, kan een warmtecabine eenvoudig worden opgesteld, zelfs als er weinig ruimte is. Bovendien bent u met uw eigen warmtecabine onafhankelijk van openbare aanbieders en kunt u in alle rust ontspannen.

Infraroodcabine of sauna? Wat is het verschil?

Infrarood warmtecabines en sauna's worden zweethutten genoemd. Het verschil tussen een infraroodcabine en een Sauna zit hem in de manier waarop hij werkt:

Een sauna met behulp van een oven de omgevingslucht opwarmen tot een temperatuur van meer dan 80 graden Celsius. Deze temperaturen worden dan via de lucht naar de Sauna overgebracht. Dit leidt tot een sterk gevoel van warmte op het huidoppervlak, maar de kerntemperatuur van het lichaam neemt slechts licht toe.

Een infraroodcabine daarentegen wordt bediend met oppervlakteverwarmingselementen en kan temperaturen tot 60 graden Celsius bereiken. In dit geval wordt de omgevingslucht echter niet verwarmd - zoals in de Sauna - maar werkt de warmtecabine met het zogenaamde stralingseffect: de warmte ontwikkelt zich pas als de infraroodstraling het menselijk lichaam raakt. Hierdoor ontstaat diepe warmte, die zich ontwikkelt door de reactie van lange golf infraroodstraling met het huidoppervlak. In tegenstelling tot de Sauna zijn er geen infusies in de warmtecabines en veel infraroodcabine bieden alleen ruimte om te zitten. Aan de andere kant vindt u in ons assortiment ook infraroodcabine waarin u kunt gaan liggen! 

Infraroodstraling is verdeeld in drie stralingsbereiken: A, B en C. Voor moderne warmtecabines worden alleen radiatoren met een stralingsbereik van B tot C gebruikt. De bereiken verschillen in golflengte en doordringdiepte. De kortgolvige A-straling wordt alleen gebruikt als een vorm van therapie onder streng medisch toezicht, omdat het lichaam het niet als warmte ervaart en dus kan leiden tot ernstige brandwonden.

Levering en Montage van Infraroodcabines

Door het compacte formaat is het gemakkelijk om een geschikte plaats te vinden om een warmtecabine op te zetten. U kunt ons een afgewerkte cabine laten leveren, inclusief Montage, of u kunt een infraroodcabine kopen en de Opbouw zelf doen. Als u vragen heeft over onze warmtecabines of de inrichting van een Montage, helpen wij u graag via ons contactformulier.

Selecteer uw land en taal:

We hebben gemerkt dat u uit een ander land komt. Wilt u van shop veranderen? Wij zijn blij om u in vele landen Tuinhuis producten te kunnen aanbieden. Beschikbaarheid, prijs en verzendingsopties zijn verschillend.

Opmerking

Deze categorie is niet beschikbaar in dit land.

Dit artikel is niet verkrijgbaar in dit land.

Wanneer u de pagina verlaat, worden het winkelmandje en het notitieblok gewist

Wanneer u de pagina verlaat, wordt het veld met notities gewist.

Wil je nog steeds doorgaan?