Zwembaden accessoires

Geen resultaten gevonden voor de filter!
- 14
Zwembad Robot "RC 32
Zwembad Robot "RC 32

 569,-
 489,-
(1)
Pomp 3/4 CV
Pomp 3/4 CV

 219,-
øBeoordeling van de klant 5 / 5 (1)

Zwembadaccessoires kopen: uitrusting voor zwemplezier

Om ervoor te zorgen dat het tuinzwembad hygiënisch en functioneel blijft, behoren passende zwembadaccessoires tot de basisuitrusting. In onze online shop vindt u alles wat u nodig hebt op het gebied van technische accessoires voor het bovengrondse zwembad of de hottub.

Robuuste afdekzeilen beschermen tegen vervuiling. Pompen, zwembadrobots en skimmers houden het water schoon. Warmtepompen verwarmen het zwembad zelfs op koelere dagen. Geniet thuis van zwemmen en dobberen tot de herfst.

Pompen als essentieel accessoire voor zwembaden

Pompen worden gebruikt om het water van een bovengronds zwembad of groot bubbelbad te laten circuleren, zodat het continu in beweging blijft. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen twee varianten.

Zwembadpompen

Een zwembadpomp zorgt er gewoon voor dat het water in het zwembad circuleert en niet „troebel“ wordt. Als het model boven het waterniveau wordt geïnstalleerd, moet u ervoor zorgen dat u een zuigende pomp hebt die dit hoogteverschil kan compenseren. Het vereiste debiet en vermogen van de pomp hangt af van de grootte van het opbouw zwembad.

Warmtepompen

Een warmtepomp onttrekt warmte aan de omgevingslucht en brengt deze energie over op het zwembadwater dat er doorheen stroomt met behulp van een compressor en warmtewisselaar binnenin. Met een zwembadwarmtepomp kan de watertemperatuur constant gehouden worden, waardoor het zwemseizoen verlengd wordt. Een bestaande zwembadpomp is vereist als basisuitrusting voor dit type zwembadverwarming.

Zwembadtechnologie voor waterbehandeling

Vuil, algen en bacteriën horen niet thuis in het water van het tuinzwembad. Deze apparaten verwijderen dergelijk vuil:

  • Filtersystemen: vuildeeltjes worden uit het water verwijderd door middel van filters. Voor buitenzwembaden zijn zandfiltersystemen gebruikelijk, bestaande uit een pomp, filter, selectieklep en drukmeter.
  • Skimmer: In combinatie met de zwembadpomp zuigen skimmers vuil van het wateroppervlak. Ze houden ook grove vuildeeltjes vast in de skimmermand zodat ze niet in het filtersysteem terechtkomen.
  • Zout elektrolyse systemen: Deze apparaten genereren zelfstandig chloor uit gewoon zout en voegen dit in de gewenste hoeveelheid toe aan het water. Dit maakt het veel eenvoudiger om het zwembad te desinfecteren en het water naar behoefte te behandelen.

Zwembad reinigingsmiddelen

Natuurlijk moet het zwembad zelf ook schoon worden gehouden. Hiervoor bestaan verschillende reinigingsapparaten:

  • Zwembadreinigers: De „onderwaterzuigers“ in hydraulische of elektrische versies verwijderen efficiënt en handig vuil van de zwembadvloer, zwembadtrap en moeilijk bereikbare plekken.
  • Zwembadrobot: Wat de stofzuigrobot in huis doet, doet een zwembadrobot op de bodem van het zwembad. En hij doet het volledig autonoom - ideaal voor bijzonder grote zwembaden.

Andere zwembadaccessoires

Eerst douchen en dan het water in: dit geldt net zo goed voor een binnenzwembad als voor het zwembad thuis. Vuildeeltjes worden van het lichaam afgespoeld en komen niet in het water terecht. In een zonnedouche warmt het douchewater duurzaam op. Voor de installatie is geen elektriciteitsaansluiting nodig.

Naast de technische uitrusting zijn accessoires die onzuiverheden mechanisch verwijderen nuttig voor een vrijstaand zwembad. Houd een zwembadnet bij de hand om voorwerpen eruit te vissen. Om te voorkomen dat vuil zich ophoopt wanneer het zwembad niet in gebruik is, moet u een afdekking gebruiken.

Zwembadfolies voor elk seizoen

Dergelijke folies voor zwembaden met stalen wanden of houten zwembaden uit het assortiment van TuinHuis bv dienen in de eerste plaats als mechanische barrière tegen het binnendringen van vuil. Afhankelijk van het ontwerp hebben ze echter ook andere functies.

Afdekking voor de zomer

Deze folies drijven vrij op het zwembadoppervlak, zijn meestal gemaakt van polyethyleen en zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. De afdekkingen in onze online shop passen perfect bij veel WPC-, staalwand- en houten zwembadmodellen. Ze hebben een warmte-isolerende werking om warmteverlies uit het zwembad te voorkomen. Met deze folies wordt de verwarming van het water door zonlicht in de zomer ondersteund.

Afdekking voor de winter

Deze folies worden meestal stevig over de rand van het zwembad gespannen en zijn gemaakt van versterkt PVC. Naast standaardafdekkingen zijn er ook op maat gemaakte folies voor tuinzwembaden verkrijgbaar in onze online shop. De donkere folies blokkeren de uv-stralen in de herfst en winter, wat het water koel houdt en de algengroei vermindert.

Overigens: bij TuinHuis bv vindt u ook geschikte afdekfolies voor de compacte hottub voor het winterseizoen en andere hottub-accessoires.

Is het nodig om regelmatig chloor toe te voegen aan het water in het zwembad?

De pH-waarde van het water moet idealiter tussen 7,0 en 7,4 liggen. Bij hogere pH-waarden zet zich kalk af; als de waarde te laag is, kan roest ontstaan op ladders of andere metalen onderdelen. De streefwaarde voor toevoeging is 0,3 tot 0,6 mg chloor per liter. Zoutelektrolysesystemen houden de chloorwaarden automatisch stabiel.

Wat moet ik weten over zwembadafdekkingen voor de winter?

Bij TuinHuis bv kunt u zwembadafdekkingen krijgen die precies passen bij het formaat van verschillende zwembaden uit het assortiment. Als alternatief zijn er ook enkele universele afdekkingen verkrijgbaar. Omdat zwembadafdekkingen voor de winter stevig zijn afgespannen, in tegenstelling tot drijvende zomerafdekkingen, moet het zwembad een opstaande rand hebben en niet op de grond worden geïnstalleerd.

Hoe maakt u de zwembadafdekking schoon?

Bij licht vuil is het voldoende om de folie af te spuiten met helder water uit de tuinslang. Hardnekkig vuil kan worden afgeschrobd met zeepwater en een zachte borstel. Spreid de folie uit op een zo vlak mogelijke ondergrond om te drogen en zorg ervoor dat er geen voorwerpen met scherpe randen onder liggen.

Bestel bijpassende zwembadaccessoires online

Zwembadpompen om het water te verplaatsen en te filteren, zwembadreinigers om het zwembad schoon te maken en praktische hulpmiddelen zoals dekzeilen zijn onmisbaar voor een letterlijk „onbewolkte“ tijd in het tuinzwembad. Ontdek nu een grote selectie zwembadaccessoires van topkwaliteit in onze online shop.

Selecteer uw land en taal:

We hebben gemerkt dat u uit een ander land komt. Wilt u van shop veranderen? Wij zijn blij om u in vele landen Tuinhuis producten te kunnen aanbieden. Beschikbaarheid, prijs en verzendingsopties zijn verschillend.

Opmerking

Deze categorie is niet beschikbaar in dit land.

Dit artikel is niet verkrijgbaar in dit land.

Wanneer u de pagina verlaat, worden het winkelmandje en het notitieblok gewist

Wanneer u de pagina verlaat, wordt het veld met notities gewist.

Wil je nog steeds doorgaan?