øBeoordeling van de klant 4.85 / 5 (37)

Hoe u uw thuissauna ontwerpt

Een binnensauna is een exclusief item voor in uw huis. Om de planning en uitvoering van uw binnensauna gemakkelijk te maken, hebben we wat advies voor u wat u moet overwegen voordat u een binnensauna koopt en bouwt:

  • Zorg voor voldoende ruimte: Hoewel de meeste binnensauna's nu ontworpen zijn om ruimte te besparen, moet er toch voldoende ruimte zijn. Zo voelt u zich niet beklemd tijdens uw saunasessie.
  • Een grote diversiteit aan ruimtes zijn geschikt voor de locatie van de binnensauna: of het nu gaat om de badkamer, de verbouwde zolder, de serre of zelfs de slaapkamer - is een gladde en waterdichte vloer in ieder geval belangrijk. Tegels zijn bijzonder geschikt.
  • Voor een saunacabine zijn aansluitingen voor elektriciteit en water nodig. Kies daarom een ruimte of plaats waar beide beschikbaar zijn.
  • Het gebruik van de sauna genereert veel warmte en condensatie dus het is erg belangrijk om ramen te hebben voor de ventilatie hiervan. 
  • Last but not least: de afstanden tot het bad en de douche moeten kort zijn want na de wisseling tussen warmte en kou (tijdens de saunasessie) moet het lichaam zeker koud worden gedoucht. Een deur naar de tuin of naar het balkon is ook een voordeel want frisse lucht is goed voor het lichaam na een bezoek aan de sauna. 

Onze binnensauna's zijn allemaal ontworpen om lang mee te gaan en zijn daarom gemaakt van hoogwaardige materialen zoals espen, Noords sparrenhout, kalk, hemlock, alpendennen of Canadese ceder. Grote glazen fronten of deuren maken het interieur groter en maken de thuissauna compleet.

Met vaardigheid, tijd en geduld kunt u ook zelf uw binnensauna bouwen. Onze binnensauna's worden geleverd met een praktische bouwhandleiding, die de montage vereenvoudigt. Als u weinig of geen doe-het-zelf ervaring heeft, kunt u beter uw Sauna laten bouwen door een professional. In ons tijdschrift vindt u handige tips voor een zelfgebouwde binnensauna in de constructieagenda. Als u zelf uw binnensauna bouwt, moet u ervoor zorgen dat uw sauna niet op tapijt of laminaat wordt geplaatst. Vloeren van beton, steen, keramiek of kunststof zijn beter geschikt als ondergrond voor uw binnensauna. Een betegelde grondoppervlakte is ideaal.

Afhankelijk van het feit of u alleen zittend of ook liggend in uw sauna tijd wilt doorbrengen, moet u hiermee rekening houden bij de keuze van de grootte van uw sauna. Voor een sauna waar u kunt liggen dient u rekening te houden met een binnenmaat van minimaal 200 cm. Houd bij de planning van uw sauna rekening met de wanddikte van de geselecteerde binnensauna. In ons assortiment vindt u een scala van modellen voor elke ruimte, van elementaira sauna's met tot 2 m², energiebesparende sauna's met minder energieverbruik en verschillende hoeksauna's tot een combinatie- en premiumsauna's en binnensauna's dat afhankelijk is van het aantal personen. Als u een binnensauna wilt aanschaffen maar niet zeker weet welke grootte of welke sauna voor u geschikt is, helpen wij u graag bij het vinden van het juiste model. 

Wanneer u bij ons een thuissauna bestelt, kunt u direct de juiste accessoires kiezen. De saunakachel is bij de levering inbegrepen en saunageuren, LED-verlichting etc. kunnen naar wens worden bij besteld. Als u uw sauna artikelen apart wilt nabestellen, vindt u in ons assortiment ook aparte producten zoals sauna accessoires, sauna-geuren of saunakachels.

Wij helpen u bij het kiezen van uw binnensauna

Als u vragen heeft, of het nu gaat om het kopen van een binnensauna of om de juiste sauna benodigdheden dan horen wij graag van u: u kunt ons bereiken via ons contactformulier. We kijken er naar uit om van u te horen! 

Selecteer uw land en taal:

We hebben gemerkt dat u uit een ander land komt. Wilt u van shop veranderen? Wij zijn blij om u in vele landen Tuinhuis producten te kunnen aanbieden. Beschikbaarheid, prijs en verzendingsopties zijn verschillend.

Opmerking

Deze categorie is niet beschikbaar in dit land.

Dit artikel is niet verkrijgbaar in dit land.

Wanneer u de pagina verlaat, worden het winkelmandje en het notitieblok gewist

Wanneer u de pagina verlaat, wordt het veld met notities gewist.

Wil je nog steeds doorgaan?