Een dakgoot is ook zeer nuttig bij een tuinhuisje, het beschermt uw tuinhuisje tegen afvloeiend regenwater en vangt waardevol water op voor uw planten en bloemen. Onze dakgootsets bevatten al het montagemateriaal en zijn gemakkelijk te installeren, zelfs door een beginner, dankzij een eenvoudig montagesysteem en goede montage-instructies.

Goten

Dakgoten zorgen ervoor dat regenwater wordt afgevoerd en dat uw tuinhuisje beschermd blijft tegen schadelijk spatwater. Afhankelijk van het beoogde gebruik, bijvoorbeeld voor een vierkant dak of een lessenaarsdak, zijn dakgoten verkrijgbaar in kunststof of metaal. Wij bieden diverse dakgotensets  met verschillende lengtes en doorsneden van metaal en kunststof. Het materiaal dat nodig is voor de installatie is inbegrepen.

Goten: Bescherming tegen opspattend water

Dakgoten beschermen het zomerhuis tegen waterschade aan de muren en de fundering. Vooral de boomstammen van het zomerhuis worden beschermd door een professioneel geïnstalleerde dakgoot. Schimmel en rot hebben geen kans en kunnen het tuinpaviljoen niet aantasten. Een dakgoot kan ook worden gebruikt om regenwater op te vangen, dat vervolgens kan worden opgevangen in een regenton met behulp van een regenpijp. Vaten met een volume van 100 tot maximaal 250 liter zijn geschikt voor dit doel. 
In de Middeleeuwen werden de eerste goten uit steen gebeiteld of uit bakstenen gevormd. Tegenwoordig hebben we gelukkig een lange weg afgelegd. De door ons aangeboden dakgoten van metaal of kunststof kunnen zelfs heel gemakkelijk, zonder tijdrovend schroeven of solderen, worden bevestigd door middel van een kliksysteem.

Metaal of plastic?

Of u voor een dakgoot van metaal of van kunststof kiest, hangt vooral af van de aanschafkosten, de eisen die aan de levensduur van de goten worden gesteld en uw eigen esthetische gevoeligheden. Voor het tuinhuis zijn dakgoten van kunststof of metaal bijzonder geschikt. Met uitzondering van de 8-hoekige daken, bieden wij dakgoten van zowel metaal als kunststof aan voor alle daken (monopitch daken, zadeldaken en vierkante daken). De goten zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, waarbij de kunststof goten worden aangeboden in zwart, wit en grijs, de metalen goten alleen in donkergrijs. Denk daarom, voordat u een dakgoot koopt, altijd goed na over hoe het tuinhuisje geschilderd zal worden en welke kleur zou kunnen passen bij het totale schema.

Plastic dakgoten:

  • Weekmakervrije polyvinylchloride: vlamvertragend
  • Onbreekbaar
  • UV-bestendig
  • Slagvast
  • Acryl beschermlaag: hoge kleurechtheid
  • Goedkoper dan metalen dakgoten

Metalen dakgoten

  • Duurzaam dankzij thermisch verzinkt staal
  • Topcoat oppervlaktecoating: vuilafstotend
  • Klassiek donkergrijs

Selecteer uw land en taal:

We hebben gemerkt dat u uit een ander land komt. Wilt u van shop veranderen? Wij zijn blij om u in vele landen Tuinhuis producten te kunnen aanbieden. Beschikbaarheid, prijs en verzendingsopties zijn verschillend.

Opmerking

Deze categorie is niet beschikbaar in dit land.

Dit artikel is niet verkrijgbaar in dit land.

Wanneer u de pagina verlaat, worden het winkelmandje en het notitieblok gewist

Wanneer u de pagina verlaat, wordt het veld met notities gewist.

Wil je nog steeds doorgaan?