Tuinhuizen met speciale Dakvorm

øBeoordeling van de klant 4.65 / 5 (23)

Tondaken, tuinhuis schilddak, tuinhuis puntdak

Als u op zoek bent naar iets speciaals en geen tuinhuis wilt met een lessenaarsdak, zadeldak of plat dak dan kunt u kiezen voor een tuinhuis met een speciale dakvorm zoals een tonnendak, schilddak of een schuindak / tentdak. Met een tuinhuis of tuinpaviljoen met een bijzondere dakvorm kunt u van uw tuin een echt blikvanger maken.

Tuinhuizen met tonnendak

De naam suggereert al dat het een tondak is, de ronde vorm van een liggende ton of de doorsnede ervan. Er is geen zichtbare dakrand.

Tuinhuizen met schilddak

Het schilddak is een combinatie van een zadeldak en een tentdak en is ook bekend onder namen als Hollands dak, kruipdak, schilddak of luifeldak. Bij het tentdak zijn alle dakhellingen aan alle vier zijden gelijk, bij het zadeldak heeft het de daknok dit geen 'nokpunt' is maar een langere of kortere nok dat afhankelijk is van de grootte van het dak. Hoewel het schilddak geen zadeldaken heeft is het een zeer stevige dak. Het biedt minder windbelasting en alle muren van het huis of paviljoen worden even goed beschermd door de dakranden. Een schilddak maakt ook een hogere binnenruimte mogelijk, wat vooral voor lange mensen gunstig is.

Tuinhuizen met een tentdak

Het tentdak valt niet echt op. Het wordt echter vaak getroond op de ongewone en zeer populaire Vijfhoekige tuinhuisjes en ook op andere huizen kan het Tentdak, dat gebaseerd is op een vierkante basisvorm, worden opgetrokken: van het plein tot het achthoekige tuinhuisje.

Tuinhuis met speciale dakvorm online kopen

In de onlineshop van Tuin Huis vindt u vele 5 hoekige tuinhuisjes, 6-hoekige tuinhuizen, 8-hoekige tuinhuizen, tuinpaviljoens en tuinhuizen met een schuin dak of tentdak, tondaken of een schilddak. 

Bent u op zoek naar meer informatie over het tuinhuis met een speciale dakvorm?

Lees ons raadgever artikel: Interessante dakvormen voor tuinhuizen. Als u ook op zoek bent naar verdere inspiratie op het gebied van tuinhuizen, raden wij u ons artikel aan over De 10 grootste fouten in de tuinhuizen bouw en onze top 10 tuinhuizen! Welke zou u in uw tuin zetten? 

Selecteer uw land en taal:

We hebben gemerkt dat u uit een ander land komt. Wilt u van shop veranderen? Wij zijn blij om u in vele landen Tuinhuis producten te kunnen aanbieden. Beschikbaarheid, prijs en verzendingsopties zijn verschillend.

Opmerking

Deze categorie is niet beschikbaar in dit land.

Dit artikel is niet verkrijgbaar in dit land.

Wanneer u de pagina verlaat, worden het winkelmandje en het notitieblok gewist

Wanneer u de pagina verlaat, wordt het veld met notities gewist.

Wil je nog steeds doorgaan?