øBeoordeling van de klant 4.9 / 5 (8)

Terrasoverkappingen van Topkwaliteit!

Afhankelijk van de gewenste grootte van uw terrasoverkapping kunnen wij u voorgefabriceerde maten of een overkapping op maat aanbieden. Indien gewenst kunt u gebruik maken van onze terrasdakconfigurator, die u helpt uw gewenste maat in slechts enkele stappen in de praktijk te brengen. Om uw overdekt terras wat persoonlijker te maken, kunnen wij u voorzien van zijwanden, balustrades en luifels. Als u vragen heeft, adviseren wij u graag persoonlijk op elk gewenst moment!

Een terrasoverkapping ziet er bij elk huis anders uit. Om ervoor te zorgen dat uw terrasoverkapping bij uw stijl past, kunt u kiezen tussen een plat, schuin of een punt- tot piramidevormig dak. Als uw terrasoverkapping aan de muur is bevestigd en tegen een gebouw aanleunt, hebben platte of schuine daken de voorkeur. Als u een vrijstaande terrasoverkapping heeft, zijn punt- of piramidevormige daken ook zeer geschikt.

Het kiezen van het juiste materiaal voor een terrasoverkapping is niet eenvoudig. Hout, glas en aluminium hebben alle verschillende voordelen. Alle materialen zijn geschikt voor tuinhuisjes, bungalows, huizen en appartementen. Maar welk materiaal is nu geschikt voor u?

Bij de keuze van het juiste materiaal moet u rekening houden met de eisen waaraan uw terrasoverkapping moet voldoen.

 • Moet het bijzonder weerbestendig zijn?
 • Wilt u een meer doorschijnend dak?
 • Welk materiaal past het beste bij de bouwstijl van mijn huis of appartement?
 • En hoe wordt de terrasoverkapping gebruikt?

Terrasoverkapping van Hout

Onze terrasoverkappingen van hout zijn gemaakt van hoogwaardige houtsoorten en zorgen voor een stabiele constructie. Voor de productie van terrasoverkappingen wordt, ofwel het kwaliteitshout KVH, kort voor de constructie, ofwel gelijmd hout gebruikt. KVH is meestal gemaakt van kernhout: een hout dat uit de kern van de boomstam komt. Dit geeft het een hoge sterkte en maakt het minder gevoelig voor ongedierte.

Gelijmd hout daarentegen wordt industrieel geproduceerd en is een composiethout. Het bestaat uit houten planken die in de richting van de nerf aan elkaar zijn gelijmd en wordt daarom ook wel BSH genoemd. Het heeft minstens drie lagen en is meestal gemaakt Van naaldhout. Gelijmd hout is dimensioneel stabieler, heeft een hogere sterkte en scheurt minder door zijn lage restvochtigheid. Bovendien weegt gelijmd hout in vergelijking met andere materialen minder zwaar, wat de opbouw een terrasoverkapping vergemakkelijkt.

Als u kiest voor een houten terrasoverkapping moet u er rekening mee houden dat hout een bepaalde mate aan onderhoud nodig heeft om het stabiel en visueel perfect te houden. Het is daarom essentieel om voorbereid te zijn op regelmatig onderhoud van het hout. Afhankelijk van de houtsoort en de slijtage moet u uw overkapping om de één tot drie jaar onderhouden. Een terrasoverkapping bijvoorbeeld van douglasspar verliest na enkele jaren zijn roodbruine kleur als het niet met tuinhoutolie wordt behandeld. Naaldhout dat niet zo donker is, heeft daarentegen alleen UV-bescherming nodig zodat het niet grijs wordt.

Terrasoverkapping van Aluminium

Als lichtmetaal biedt aluminium het voordeel dat het weliswaar een lagere dichtheid heeft dan staal, maar toch uiterst stabiel is. Perfect dus om een stabiele constructie van een terrasoverkapping mogelijk te maken. Vergeleken met hout ziet aluminium er moderner uit en is het zeer eenvoudig in onderhoud: u hoeft het niet te behandelen met beschermingsmiddelen, noch verandert het in de loop der tijd van vorm of uiterlijk. De prijs van aluminium terrasoverkappingen is daarom iets hoger dan de prijs van houten daken.

Terras met glas

Voor woningen met een moderne architectuur wordt meestal gekozen voor een glazen dak in combinatie met een houten of aluminium constructie rond het terras. Glas in combinatie met hout ziet er zeer nobel uit, Aluminium zeer modern. Een glazen terrasoverkapping biedt een lichtere overkapping en deze lichttransmissie kan een aangenaam effect hebben op uw welzijn op het Terras.

Waarom een Terrasoverkapping?

Er zijn verschillende redenen om een terrasoverkapping te bouwen:

 • Terrasoverkappingen beschermen het Terras tegen zon en regen met een aantrekkelijke houten constructie.
 • De houten elementen van onze terrasoverkappingen hebben een andere vormgeving en zijn onder druk geïmpregneerd.
 • Een houten terrasoverkapping brengt niet noodzakelijkerwijs grote structurele veranderingen met zich mee. Het kan worden geïntegreerd in het bestaande gebouw en past zich daaraan aan.
 • Vooral eigenaren van oudere huizen en appartementen besluiten om de praktische en visueel aantrekkelijke terrasoverkappingen van hout te installeren.
 • In veel gevallen wordt verlijmd hout gebruikt omdat het weerbestendig is en minder nabehandeling vereist dan andere houtsoorten.
 • Het dak kan worden bedekt met bitumen of met hoogwaardige dakpannen. Dit biedt extra bescherming voor de houten balken. U kunt de luifels kopen als een geprefabriceerde bouwpakket.

Een houten terrasoverkapping heeft veel weg van een pergola. Een pergola is een soort dakbedekking die open is en alleen door middel van zuilen en pijlers naar een kamer verwijst. Deze open zonwering voor het terras of de tuin moet stevig geankerd zijn aan een muur of in de vloer van het terras, maar is bovenin open. Er zijn verschillende dwarsbalken geplaatst met als doel snelgroeiende groene planten te laten groeien als een groen en natuurlijk dak. Zo voelt u zich midden in de natuur en, afhankelijk van beplanting, kan er van bovenaf iets meer licht op uw terras vallen.

Met een pergola kunt u ook gedeeltelijke beplanting realiseren die slechts een deel van uw terras bedekt. Als u van groen houdt, kunt u uw terras met planten inrichten, naar het voorbeeld van de pergola. Andere mogelijkheden zijn overkappingen van transparante kunststof of glas, omdat ze meer licht doorlaten dan houten daken.

Tip: Voor het beplanten van een terrasoverkapping zijn klimplanten zoals klimop, wijnstok en hop geschikt. Als u liever iets kleurrijkers wilt, kunt u kiezen voor clematis, klimrozen, hortensia of trompet.

Als u van plan bent een vast dak voor uw terras te bouwen, is dit een verbouwing of uitbreiding van een bestaand gebouw. Of u echt een vergunning nodig heeft voor uw dak hangt af van verschillende factoren. Belangrijke informatie hierover vindt u in onze gids voor bouwvergunningen voor terrasoverkappingen.

Als er een houten terrasoverkapping moet worden geïnstalleerd, moet het project altijd worden voorafgegaan door een zeer zorgvuldige planning. Als u kiest voor een elemententerras, heeft u geen architect nodig. De ingesloten ruimte moet echter zeer goed worden gemeten en de juiste verankering moet worden gepland. Als u zelf een terrasoverkapping wilt plannen, is het raadzaam om een architect te raadplegen. Het voordeel van deze oplossing is dat de grootte en de constructie van het terrasdak individueel kan worden bepaald en ook kan worden aangepast aan de bestaande architectuur. Deze planning is echter complexer, omdat je zelf de onderdelen moet bepalen.

Voordelen van een elemententerras en individuele planning

Beide varianten hebben hun voordelen. Uiteindelijk moet u echter altijd kiezen voor de Terras die past bij uw huis en uw Terras:

Voordelen van een elemententerras:

 • Alle elementen voor de opbouw zijn inbegrepen in het bouwpakket.
 • Een uitgebreide bouwinstructie is bij de elementset gevoegd.
 • Indien gewenst nemen wij de levering en de opbouw over.
 • Het werk van een architect is niet vereist.
 • De planning is niet zo uitgebreid.

Tip: raadpleeg onze raadgever om te weten te komen welke terrasoverkappingen op maat mogelijk zijn!

Voordelen van individuele planning:

 • De grootte kan worden aangepast aan de eisen.
 • De architectuur voldoet aan de individuele wensen.
 • Zelfs ongewone structuren zijn mogelijk.
 • Het materiaal kan zelf worden samengesteld.
 • U kunt de prijs beïnvloeden.

Het is belangrijk dat u de prijs-kwaliteitverhouding vergelijkt, zowel bij de aankoop van een elemententerras als bij de aankoop van materialen voor uw eigen constructie. Het duurste product is niet altijd het beste. Het is belangrijk dat de materialen van goede kwaliteit zijn en dat de opbouw veilig is.

Om ervoor te zorgen dat de aankoop en opbouw van de terrasoverkapping direct kunnen worden geïntegreerd, moet u na de planningsfase rekening houden met de volgende aspecten:

 • Is er een bouwvergunning beschikbaar of is het duidelijk dat een dergelijke vergunning niet nodig is?
 • Is het transport van de soms grote elementen goed georganiseerd?
 • Moet de opbouw door het bedrijf zelf worden uitgevoerd of is het een bedrijf dat de opdracht krijgt om dit te doen?

Zodra de beslissing voor een individueel gepland terrasoverkapping is genomen, moet een lijst van eisen worden opgesteld. Dit omvat niet alleen de afzonderlijke houten elementen, maar ook de accessoires die nodig zijn voor de opbouw.

Selecteer uw land en taal:

We hebben gemerkt dat u uit een ander land komt. Wilt u van shop veranderen? Wij zijn blij om u in vele landen Tuinhuis producten te kunnen aanbieden. Beschikbaarheid, prijs en verzendingsopties zijn verschillend.

Opmerking

Deze categorie is niet beschikbaar in dit land.

Dit artikel is niet verkrijgbaar in dit land.

Wanneer u de pagina verlaat, worden het winkelmandje en het notitieblok gewist

Wanneer u de pagina verlaat, wordt het veld met notities gewist.

Wil je nog steeds doorgaan?